I dag gikk jeg til anskaffelse av nytt kamera, Canon EOS 5D.
(© Oddne Rasmussen)
Så nå har jeg dobbelt så mange megapiksler å boltre meg på enn tidligere, fra vel 6Mp til hele 12,8Mp. I tillegg er 5D et såkalt «Full Frame»-kamera og har dermed en bildesensor som er like stor som normal 35mm film. I dag er det kun Canon som lager slike kamera, og de lager i tillegg bare to modeller (1Ds og 5D). Alle andre kamera har en mindre sensor som desverre skaper lett støy i bildene. Har egentlig ikke fått prøvd så mye ennå, men de småtestene jeg har gjort virker i alle fall lovende. Lite støy i bildet ved høy ISO, kanskje minst støy av alle kamera i produksjon i dag. Rask oppstartstid i forhold til mitt gamle 300D og ikke minst vesentlig større buffer. Kan ta hele 17 RAW-bilder i sekvens, 3 pr. sekund, noe som er ganske bra når du tenker på at hvert bilde er 12-13MB. Mitt gamle kamera kunne ta 3 bilder i sekvens før jeg måtte vente nærmere 10 sekunder. Jeg kan sitte her lenge å ramse opp forbedringer i forhold til den gamle traveren min, Canon EOS 300D, men det er dere sikkert ikke så interesert i å lese 😉

Uansett,
håper å få testet kameraet bedre de neste dagene og i løpet av helgen slik at jeg kan få en oppdatering i bildegalleriet mitt 🙂