Denne helgen er det fotomesse på Norges Varemess på Lillestrøm og selvsagt måtte jeg ta meg en tur dit i går. Fikk med meg foredrag om Lightroom, noen erfaringsforedrag og ikke minst et interessant foredrag fra Ole Jørgen Liodden (www.naturfokus.info og canonfieldreviews.com).

På Canons store stand fikk jeg deriblant testet den helt nye 70-200mm f/2.8L IS II som kommer i salg rundt april. Her er et av testbildene jeg tok, på 70mm og f/2.8:
Copyright © Oddne Rasmussen

Du kan se et annet av testbildene mine på Flickr.

Jeg fikk i tillegg, for første gang, testet Canons eminente 200mm f/2L IS. Og fy fader, dette objektivet er skarpt, også helt åpent. Her er et lite test-skudd:
Copyright © Oddne Rasmussen
Objektivet på bildet er forøvrig en 800mm f/5.6L IS

Og i tillegg fikk jeg et gratis regntrekk fra Canon for kamera og objektiv som er ekstremt kjekt å ha når man er ute i litt dårlig vær eller sjøsprøyt. Et slikt regntrekk kan koste fra 500kr og oppover så det er jo en fin gave!
Copyright © Oddne Rasmussen
For de som lurer, så er det en Canon EOS 7D med en 70-200mm f/2.8L IS inne i regntrekket på bildene over.

Jeg traff også flere kjente som jeg kunne slå av en prat med på messen, f.eks. Flickr- og Twitter-venn Morten Prom som holdt av plass til meg på foredraget til Liodden og som jeg testet Canon-objektiver sammens med.

Ellers var det selvfølgelig mye kamera, objektiver og ikke minst gadgets på messen, men jeg klarte heldigvis å styre unna de største fristelsene. Jeg kom derimot hjem med et abonnement på et nytt blad, Natur og foto (www.naturogfoto.no) som ser veldig lovende ut. Gleder meg allerede til neste nummer.

Og helt til slutt; det var også en fantastisk utstilling av bilder fra meget dyktige fotografer. Utstillingen hadde et voldsomt variasjon i sjangre, så her kunne man ikke unngå å finne et eller flere fantastiske bilder.