Musikktjenesten Wimp er blitt mer og mer populær i Norge. En tjeneste der du har kunnet stream så mye musikk du bare ønsket til din PC og etterhvert Android-telefoner og nå sist på forsommeren også til iPhone/iPod Touch.

I dag lanserte Wimp en egen tjeneste for Squeezebox, endelig. Som lang tids Squeezbox-bruker var dette etterlengtet. Jeg har i lengre tid brukt et program på Mac’en min (Nicecast) for å stream musikk fra Wimp på Mac’en til Squeezebox’en, men dette har på langt nært vært optimalt og ikke minst hatt veldig lav WAF (Wife Acceptance Factor). Med den nye tjenesten fra Wimp kan alle Squeezebox-eiere få direkte tilgang til all musikken, egne spillelister og favoritter direkte på spillerne.

Jeg har en Squeezebox Duet som består av en Receiver og en Controller. Bildet over viser hvordan det ser ut på Controller når du spiller av en låt.

Du kan velge Wimp fra «Mine tjenester»:

Og deretter bla i alle kategorier på Wimp. Er du flink til å lage spillelister, legge til favorittartister så får du rask tilgang til din favorittmusikk.

På kjøkkenet har jeg også en Squeezebox Boom som kan spille Wimp, men dessverre er ikke grensesnittet like fancy der. Men om jeg vil kan jeg bruke Controller til å styre denne også. I tillegg har jeg synkronisert begge spillerne i huset slik at jeg har samme musikk i alle rom 😉

For å få Wimp på din Squeezebox må du gå til wimp.no/sbox for å registrer din enhet. Eiere av Squeezebox Touch eller Radio kan deretter bare gå til www.mysqueezebox.com å legge til tjenesten Wimp og dere er klare. For de av oss med eldre versjoner av Squeezebox (eks. Duet og Boom) så må vi sette opp en egen Squeezebox Server hjemme (noe sikkert de fleste har, selv om ikke jeg hadde det) før de kan ta i bruk Wimp på Squeezebox.

Alt i alt vil jeg si at jeg er fornøyd med løsningen til Wimp, endelig har jeg kjapp tilgang til Wimp på Squeezebox.

OPPDATERING: Ved lanseringen av Wimp for Squeezebox måtte eiere av eldre versjoner av Squeezebox (eks. Duet og Boom) transcode all musikk fra Wimp i egen Squeezebox Server hjemme og ha en egen PC/Mac til dette. Dette slipper man heldigvis nå, da er det lagt til rette for at også disse eldre modellene kan spille Wimp direkte via MySqueezebox.com uten lokal transcoding.