Kattebakken Værstasjon

Jeg har satt opp en egen værstasjon hjemme. Denne måler vindhastighet, vindretning, nedbør (men ikke snø), temperatur, trykk og en rekke andre meterologiske verdier. Alle data publiseres på nettet og du kan følge f.eks. temperatursvingningene time for time eller dag for dag.

Du finner alle data fra denne på www.oddne.net/met/ eller ved å bruke linken «Værstasjon» øverst på denne siden.

Siden dataene blir publisert på internett kan du også se dem på f.eks. iPhone. Det finnes applikasjoner fra f.eks. Weather Underground (søk på «Harstad» og velg «Harstad, Kanebogen» under Personal Weather Stations) eller en nydelig app som heter Under the Weather (søk på «Harstad»). Sistnevnte koster noen få kroner.

Det er ikke så lenge siden jeg satt opp denne stasjonen og jeg driver fortsatt med testing, så det er ikke sikkert at dataene oppdateres hele tiden, men jeg skal prøve å ikke ha så lange avbrudd. I tillegg vil det nok skje endringer på websidene til værstasjonen i tiden fremover, forhåpentligvis til det bedre.

Værstasjonen sender også ut værdata på Twitter under brukernavnet @Harstad_MET. Det skal normalt sett sendes ut oppdatert vær 4 ganger i døgnet, men avvik kan nok forekomme.

Ser du feil eller bare lurer på noe må du mer enn gjerne sende meg en epost. Adressen finner du ute på høyre side.